Monthly book roundup – 2018 November

Books finished in November:
(Warning: reviews are unpolished and quickly written.)

Slutten på verden slik vi kjenner den (2015) av Erlend Loe. Doppler vender hjem. Opp- og nedturer. Flere interessante situasjoner når han er tilbake i hjemlige trakter enn på reise i Sverige, som i Volvo lastvagnar. Absurditeten historien, som ikke er det mest interessante, tas et hakk opp med Dopplers tilværelse som kokk og pornoskuespiller i København. Anbefalt, men Doppler, første bok i trilogien er den viktigste.

Stille dager i Mixing Part (2009) av Erlend Loe. Jeg prøvde hardt å se forbindelsen til Andreas Doppler gjennom hele boka, men selv om det var enkelte elementer jeg kunne se en linje gjennom, fikk jeg det ikke helt til å stemme. Jeg fikk meg derfor en god latter da jeg fant ut at “Stille dager i Mixing Part” ikke var tredje bok i trilogien om Andreas Doppler, men derimot var sin egen frittstående roman. Vi følger en dramaturg og hans familie på ferie i Tyskland. Ikke alltid så spennende å følge handlingen, men en god del komiske scener redder boka.

Volvo lastvagnar (2005) av Erlend Loe. Doppler fortsetter sitt liv i skogen, denne gangen i Sverige, hvor han møter to mennesker som får stor påvirkning på tilværelsen hans. En liten nedtur fra første bok om Doppler, ikke like morsomt denne gangen, men vi får tro det er en reise han må gjennom(?). Forfatteren opptrer litt for aktivt i teksten etter min smak. Anbefalt, for man vil jo følge Dopplers veier.

Ratings and previous books are in the library.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.